%100 doğal çam peletlerimizin taze kalması için siz değerli kullanıcılarımız için ufak birkaç ipucu hazırladık. 

Peletinizin nasıl taze kalmasının ve mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlamanız için sizlere kolay ipuçları verecek ve peletleriniz bozulduğunda veya bayatladığında nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. 

Sizlere vereceğimiz bu harika ipuçlarını uygulamak peletlerinizi korumanıza yardımcı olacaktır. 

 

%100 doğal çam peletlerinizi depolama ipuçlarında belirteceğimiz notları “Yapmanız ve Yapmamanız” gerekenler olarak ikiye ayırdık. 

Pelet yakıtının saklanmasında “yapmanız” gerekenler: 

  • Öncelikle peletlerinizi kuru bir yerde saklamalısınız. Nemli hava ahşabın en büyük düşmanıdır ve çam peletlerimiz için de durum farklı değildir. Havadaki nem, peletlerin yanma kalitesini etkileyebilir ve bu da peletlerin üretebileceği duman miktarını etkiler. Neme karşı peletlerinizi korumak için, peletlerinizi iç mekânda veya nemli havadan etkilenmeyecekleri kuru bir alanda saklamanız en iyi seçenek olacaktır.
  • Sobanızın haznesine pelet koymadan önce birkaç peleti inceleyiniz ve test ediniz. Peletleriniz güzel ve parlak mı? Peletler ikiye böldüğünüzde "kırılıyor" mu? Cevabınız her ikisine de evet ise, peletleriniz hala güzel, taze ve kullanıma hazırdır. Eğer cevabınız her iki soru için de hayırsa, yeni pelet almanızın zamanı gelmiştir.
  • Sobanızı kullandıktan sonra, sobanızın haznesini boşaltınız. Kullanılmayan peletleri soba haznesinde bırakmak, pelet yakıtının dış ortamdaki unsurlara maruz kalmalarını ve çürümelerine neden olabilir. Kalan peletlerinizi kapalı kova veya ahşap sandık gibi güvenli bir alanda saklamanız, peletlerinizin mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

 

 

Pelet yakıtının saklanmasında “yapmamanız” gerekenler:

  • Peletlerinizi nemli hava koşullarında saklamayınız ve bırakmayınız.
  • Peletinizi ısıya veya ateşe yakın yerlerde saklayınız çünkü peletlerimiz son derece yanıcıdır. Dikkatli kullanılmalı ve depolanmalıdır. Peletlerinizi bir garajda depoluyorsanız, arabalarınız veya su ısıtıcısı gibi yüksek ısıya maruz kalabilecek alanlardan uzakta olduğundan emin olunuz. Yeni topaklar satın almış ve bunları bir torbaya koymuş olsanız bile, aşırı ısıya veya aleve maruz kaldıklarında yine de tutuşabilirler.
  • Yeni pelet zamanı? Bu makaleyi okuduysanız ve yeni pelet sipariş etmenin ve bunları doğru şekilde depolamaya başlamanın zamanının geldiğini düşünüyorsanız, çeşitli yüksek kaliteli sert ağaç peletlerimiz arasından seçim yapabileceğiniz web sitemizi www.nokpelet.com ziyaret etmeyi unutmayınız.